CHELVA(near valencia)AIR


a cat house


Vanuit een zonnig Valencia naar de nieuwe Residencie voor eén maand in Chelva (70km oost).   De joodse wijk was hier en op het plein en naar het oosten is nu de stad en katholiek. De barrios (wijkjes) heten Azogue, Arrabal en Benicacira. Ik wandel vanaf zijn landje met olijfbomen en amandel terug . Zwarte olijven en grijsgroene bomen op rode aarde. Wel zuur! Het schijnt dat ze ze een uur in soda leggen of sneetjes geven en in zout of lang wassen. Ook worden ze tegenwoordig gegraind met pit en al en scheidt de olie zich van het vocht. Zo is de smaak wel lang aanwezig van die olijf die ik net (h)at.
1th drawing
of the view
Ooit Moren, Christenen en Joden in deze Chelva tijd , die voorbij is. Bij dit huis hier is de grens (soort 3 culturenpunt) PeterBosch denkt zelfs dat dit huis niet alleen in en aan de vestingsmuur gebouwd is, maar zelfs een vestingstoren was.
Heb 1e tekening gemaakt, geen sterrenhemel met chipmaan, geen interieur met mensen, maar gewoon zoals altijd een landschap met ornament elementen en symboliek en soms een mens erin(dividu) . Dit keer niet trouwens, het is nog een opzet, met de stadshoek waar ik zit en het uitzicht naar de landjes en de heuvels van de Serrania.
3 cultures point
Hago el primero desin, no ciel en estrellas con chip luna, no interior con gente tambien,  si no paysage con ornamentos elementos y simbolica y a veces el hombre dentra individuel.  No hace personas aqui en desin, pero el quarto de ciudad con el panorama en gardinos y colles de Serrania.

MEER    CHELVA  NIEUWS ; KIJK OP DE PAGINABALK (home)
MORE  CHELVA NEWS ;  SEE PAGES DIRECTORY (home) K'14

Geen opmerkingen:

Een reactie posten