Tapia Times










jan.’17 Villenueva de Tapia. (nearMalaga 1,5u)
Inspiratie = de diversiteit is de monocultuur om me heen. De helling achter het huis heeft olijfbomen en amandel dus. Er is een tweetal chalets en plek voor twee yurts. Het huis is helemaal klaar en het guesthouse ook waar ik verblijf. Er is zonne electra 24- 220V  en zonneboiler 240 l en grote watertanks in de grond oa. Het is te koop maar met 3-4 mensen is het beter (er kan nog een gebouw 100m2 bij. Het dorp is 40 min lopen via diepe valley.  Het is heerlijk stil. Bij de plek voor de yurt is al waterslang en douchechalet en wc en filtersysteem. Ik mag er zo een caravan neerzetten! En gaan wonen. Misschien kan ik wel meeverkocht worden met de nieuwe eigenaar. Haha.

Morgen ga ik naar de coöp. Het is wassende maan nu en veel sterren, ik ga wullezuk poten en sla zaaien. Ook voor een hand oliegrinder kijken voor esoterische olie. Genoeg te doen hier, ook lekker relaxen en tekenen. Er is betonijzer en mozaik voor sculptuurstudies, ik bouw een muur, ik hak de aarde los bij de boompjes en het oude onkruid weg. Permacultuur.org ga ik inachtnemen. Ik ben een stuk aan het schrijven om mensen via die site geïnteresseerd te krijgen deze plek te gaan voortzetten. Het is nodig dat er erosieterrassen komen, groenbemester afdekt, kruiden en groenten verbouwt gaan worden. Er is een chalet en muur voor plastic kas. Er is ruimte 80m2 huis, 30m2 waar ik zit, nog 100m2  te bouwen, het chalet en overal terrassen. Misschien is er iemand en er zijn altijd wel enkele medestanders te vinden. Tja Financieel? Iemand die het trekt en dan een of andere coöp constructie. Twee ton is best veel. Let wel; de basis is er.

Terrassen maken , niet voor mensen ,, maar voor planten tegen de hellingen aan. Daarna teken ik in t chalet !Hasta luego , zet water op de zonnekoker voor de was. Ik schrijf en ga wat tekenen. De katten zijn weer terug en de wifi doet het zoals altijd. Alles ist gut, futter mein ego. Jakoos.
English;Inspiration = diversity towards the monoculture around. The hill behind the house with olivetrees and almand. The wassing (growing) moon and the many stars changing the monthtime, I put Habas and saladaseeds. Enough to do here, also relax and draw. There is concreetiron and mozaik for sculpturestudies, build a gardenwall, hickle the soil at the trees and leave the weeds dry. Permacultuur.org It is necesary to make erosionterrasses again, greencover, herbs.
Terrasses not for people but for plants , It was nice to see all that was build so evident, thanks Jakoos.
Archidona is nice with the old rooftyles . The steap streets below that mountain Gracia. And the herbalshop and café. I visited for 2 days Albacin caves, Granada by Carrera bus. The hot water of the suncoker is actualy perfect for termos and laundry. It is already so sunny is Feb. The cats  areFabuelus, the horse, the wifi
, I didn't mind the dogs, or the little owl, or the Galos . I would name it Talayo again.
I put also 14 days clean water every day and on cooked salty water after with rosemarin en citron for some weeks. Then now in oil. For consumsion. Nice.

Voor de AIR Camac waar ik 4 jaar geleden verbleef en deze blog startte;  Een warmwater (hottube) voor de stad Nogent, een monument voor anders ! Of een fakebericht dat EDF de 30j oude kerncentrale aan het Duitse Siemens verkoopt ! De bomen hier , de helling zijn inspiratie. Boeketten betonijzer met takken gewoven, en nu mozaik op de muur en cementbloempot zijn onderdeel van ruimte. Ik teken nog 2 katjes en nu ook de wilgenkatjes!! Haha, grappig. Zit bij het paard en teken haar hoofd en lijf en mezelf gebukt om de hoek kijkend erachter. Probeer goed af te ronden.
Ik heb ook nog de olijven na 14 dgn schoon water verversen afgeschud en op kokend zout water met rozemarijn en citroen gezet,voor nog een paar weken. Neem ze mee en thuis in olie zetten.
viervoeters! Love en Cogino Celos ! (liefde en jaloers worden). Welk dierlijk instinct moet ik overwinnen?  Buen sueno;      Omdat je het NU wel nodig hebt om de toekomst te kunnen hebben !
Water….. is een nobele zaak hier. hier onafhankelijk. Regenwater opvangen dus in ondergrondse tanks en opgepompt naar de heuveltank, waardoor druk op de waterleiding ontstaat tijdens de dag. De planten moeten ook nog en als het klimaat veranderd heb je ook niks. Wel leer je zuinig met water omgaan, (her)gebruik, grijs water, goed drinkwater. Het is de nw. discussie in Europa, in Africa is het allang, en drinkwater helemaal….. al die ziektes zouden voorkomen kunnen worden met schoon drinkwater.








De constellatie, de sterrenhemel! Eerst schoof die op van zuid naar west elke nacht weer een beetje opnieuw, toen de laatste avond opeens was alles verder weg en opgeschoven naar zuid gedraaid! Ook zag ik veel meer sterren in de oostelijke helft zoals zomers, de kleine beer die ik de hele tijd voor me had in zuid raakt verder weg nu. De lensfocus op het heelal.  Chao, Jakoos


Geen opmerkingen:

Een reactie posten